T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / İPSALA - Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

 

 

                Okulumuz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülmeden önce Lise, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ayrı binalarda eğitim ve öğretimlerini sürdürmüşlerdir.

 

                Bu okullardan lise; 1954 yılında ortaokul olarak açılmış, 1973 yılında lise olarak hizmete girmiş, 1987 yılında Ortaokul ile ayrılarak ilçemiz Bayrambey Mahallesi Enez Caddesindeki kendi binasında Çok Programlı Liseye dönüştürülene kadar eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.

 

                Kız Meslek Lisesi ise; 1968–1969 Öğretim yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak öğretime açılmış, 1976–1977 Öğretim yılında Kız Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. Çok Programlı Liseye dönüştürülene kadar eğitim ve öğretimini Bozkurt Mahallesi Hastane Caddesindeki binasında sürdürmüştür.

 

                Endüstri Meslek Lisesi de; 15.09.1997 tarihinde Elektronik, Tesisat Teknolojisi, Yapı Ressamlığı ve Makine Ressamlığı Bölümlerine kayıt yaptıran 103 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Çok Programlı Liseye dönüştürülene kadar eğitim ve öğretimini Bozkurt Mahallesi Hürriyet Caddesindeki binasında sürdürmüştür.

 

                İlçemizde kendi binalarında ayrı ayrı faaliyet gösteren bu üç okul, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğümüzün 22.08.2000 tarih ve 9166 sayılı makam onayı ile Çok Programlı Liseye dönüştürülmüştür. 2000–2001 öğretim yılında Elektronik, Makine Ressamlığı, Tesisat Teknolojisi, Yapı Ressamlığı, Hazır Giyim ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri, Fen,

 

Sosyal ve Türkçe-Matematik Alanları ile İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz bölümlerinden Makine Ressamlığı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümlerini tercih eden öğrenci olmaması nedeniyle 2000–2001 öğretim yılında bu bölüme öğrenci kaydı yapılamamıştır.

 

                2000–2001 Öğretim yılında iki ayrı binada Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim veren okulumuz 2001–2002 Öğretim yılı başında öğrenci ve personel bazında ilçemiz Bozkurt Mahallesindeki binasında toplanarak eğitim ve öğretimine Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak devam etmiştir.

 

                2002–2003 Öğretim yılında Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Elektronik, Makine Ressamlığı, Tesisat Teknolojisi, Yapı Ressamlığı, Hazır Giyim ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri ile İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmiştir. Okulumuz bölümlerinden Makine Ressamlığı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümlerini tercih eden öğrenci olmaması nedeniyle 2002–2003 Öğretim yılında bu bölüme öğrenci kaydı yapılamamıştır.

 

                2003–2004 Öğretim yılında Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilgisayar ( Donanım ), Elektronik, Tesisat Teknolojisi, Yapı Ressamlığı, Tekstil Konfeksiyon Bölümleri ile İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmiştir. Yapı Ressamlığı Bölümünü tercih eden öğrenci olmaması nedeniyle adı geçen bölümün 2003–2004 ve 2004–2005 Eğitim Öğretim yılında 9. sınıfı açılamamıştır.

 

                Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüzün 22.08.2003 tarih ve 7799 sayılı makam onayı ile okulumuz bölümlerinden Makine Ressamlığı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri kapatılırken, Bilgisayar ( Donanım ) Bölümü 2003–2004 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilmiştir.

 

2004–2005 Öğretim yılında Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilgisayar ( Donanım ), Elektronik, Tesisat Teknolojisi, Tekstil Konfeksiyon Bölümleri ile 9. sınıflarda Genel Lise 2 şube, Genel Meslek Lisesi 3 şube açılarak eğitim öğretime başlamıştır. Yapı Ressamlığı Bölümünü okulumuzda mevcut 11. sınıfı bulunmamaktadır.

 

2005–2006 Öğretim yılında okulumuzda Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilgisayar ( Donanım ), Elektronik, Tesisat Teknolojisi, Tekstil Konfeksiyon Bölümleri eğitim öğretime devam etmektedir. Bu yıldan itibaren mevcut 9. sınıflar 4 yıllık eğitime tabidir.

 

2006–2007 Eğitim Öğretim yılında Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilgisayar (Donanım) , Elektronik, Tesisat Teknolojisi, Tekstil Konfeksiyon Bölümlerinin mevcut 11. sınıfları ile Makam onayı ile açılan Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanlarının 10. sınıfları ve 9. sınıflar ile eğitim öğretime başlamıştır. İl Mesleki Eğitim Kurulu Kararı ile mevcut Yapı Ressamlığı Bölümünün öğrenci olmaması gerekçesi ile kapatılmasına ve Tekstil Konfeksiyon Bölümünün mevcut öğrencisini mezun ettikten sonra kapatılmasına karar verilmiştir.

 

2007–2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Bilgisayar Teknik Servisi Dalı, Elektrik, Elektronik Teknolojileri Alanı ve Görüntü ve Ses Distemleri Dalı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı ve Kadın Giyim Modelistliği Dalı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Isıtma ve Sıhhi Tesisat Dalı, olmak üzere 3 akademik alan, 4 mesleki alan, 4 mesleki dalda eğitim öğretim devam edilmiştir.

 

2008-2009 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Bilgisayar Teknik Servisi Dalı, Elektrik, Elektronik Teknolojileri Alanı ve Görüntü ve Ses Sistemleri Dalı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı ve Kadın Giyim Modelistliği Dalı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Isıtma ve Sıhhi Tesisat Dalı, olmak üzere 3 akademik alan, 4 mesleki alan, 4 mesleki dalda eğitim öğretim devam edilmiştir. Tam Gün Tam yıl kapsamında hafta sonu eğitim uygulamasına geçilmiş ve Mesleki Eğitim alanlarından mezun olan öğrencilere İşyeri Açma Belgesi verilmeye başlanılmıştır.

 

2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fen, Sosyal, Türkçe-Matematik Alanları, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Bilgisayar Teknik Servisi Dalı, Elektrik, Elektronik Teknolojileri Alanı ve Görüntü ve Ses Sistemleri Dalı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı ve Kadın Giyim Modelistliği Dalı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Isıtma ve Sıhhi Tesisat Dalı, olmak üzere 3 akademik alan, 4 mesleki alan, 4 mesleki dalda eğitim öğretim devam edilmiştir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren Tarım Alanı, Tarım Alet ve Makineleri Dalında ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanlarında eğitim verilmeye başlanarak 6 mesleki alan, 6 mesleki dalda eğitim öğretim devam edilmiştir.

2016-2017 Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün 30.09.2016 tarih ve 70182848-105,01-E.1054203 sayılı makam onayı ile İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

 

b ) VİZYON                                                                        

Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak bireylere; mesleki beceri kazandıran ve bir üst öğrenim kurumuna hazırlayan, eğitim-öğretim etkinliğinin zevkli ve istenen bir çaba olarak algılandığı, demokratik ve fırsat eşitliğine dayalı bir ortamda gerçekleştirildiği ve hizmetin yürütüldüğü çevrede eğitim ve kültür merkezi olmaktır.

 

c ) MİSYON                                                                      

 Biz, bütün öğrencilerin, insan haklarını ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgi toplumuna uyum sağlayabilen, içinde yaşadığımız toplumun sorunlarına ilgili bireyler olarak olgunlaşmaları için varız. (Sorunun parçası olma, çözümün parçası ol.)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 14.09.2023 13:31 - Görüntülenme: 1842
  Beğen | 0  kişi beğendi