EDİRNE / İPSALA - Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Bir kahve içelim projesi kapsamında 10-C sınıfı öğrencimiz Sabancan Gulfidan ve ailesini ziyaret ettik. Ziyaretimize eşlik eden Toplum Sağlığı Müdür Vekili Sayın Dr. Alper Coşkun'a ve bizi kabul eden ailemize teşekkür ederiz.

Nis

Otizm doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, bireylerin sosyal ve iletişim alanlarında belirgin yetersizlikler yaşamasına neden olan, tekrarlayıcı davranışlar vb. belirtiler gösteren bir farklılıktır. Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle etkinlikler yapılmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerimiz tarafından farkındalık etkinliği gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale, yirminci yüzyılın başında dünya tarihinin belirgin bir şekilde akışının değiştiği yer olmuştur.

Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır.

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır.

Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Şbt

Okul tanıtım faaliyetleri kapsamında okuluzu ziyaret eden Paşaköy Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine alanlarımızın tanıtımı gerçekleştirildi.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenmiştir.

Ock

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Ock

Onur Kurulu tarafından Aralık ayında ayın sınıfı Özel Eğitim Sınıfı,10-A Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı seçilmiştir. Ayrıca yapılan afiş yarışmasında 1. Masum Ç**** , 2. Nazar Minel A*** seçilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık; Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık, o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gündür. Dolayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir.

Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.

En büyük engel sevgisizliktir.

Unutmayın ki; Her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır.

Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur!

Kas

İpsala'nın düşman işgalinden kurtuluşu'nun 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilçemizde Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni ve akabinde Kutlama Programı düzenlendi.

Kutlama programını hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ev ziyaretlerimiz devam ediyor.

Ekm

"Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmasının sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Bize Cumhuriyet'i armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, Cumhuriyet ve vatan uğruna şehit ve gazi olan mehmetçiğimize şükran ve saygılarımızı sunarız. Yeni neslimizin aldığı emaneti bizi biz yapan değerler etrafında kenetlenerek geleceğe ümit, inanç ve gayretle taşıyacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Ekm

Sahil Güvenlik Komutanlığına Subay ve Astsubay yetiştirmek maksadıyla gerekli olan koşullarla ilgili olarak öğrencilerimize sunum yapmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığımızın değerli personellerini okulumuzda ağırladık,son derece bilgilendirici geçen sunum sonrasında öğrencilerimizin soruları cevaplanmış oldu,komutanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Bir Kahvenizi İçeriz" Ev Ziyaretleri ile okul ve aile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğrencilerimizin ev ortamlarında gözlemlenerek daha yakından tanınması, başarılarını etkileyen dinamiklerin tespit edilmesi, okul-aile arasında eğitsel birliktelik sağlanması, öğrencilerimizin okullarına olan aidiyet duygularının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gerçekleştireceğimiz öğrenci-veli ev ziyaretleri; akademik gelişim konusunda aileleri bilgilendirmek, öğrencilerimizin sosyal-kültürel ve sportif becerilerini geliştirmek, eğitimde başarıyı artırmak için ebeveynlerin yardımını almak ve çocuğun eğitiminde doğru araçlara sahip olmalarını sağlamak gibi hedeflere ulaşmakta önemli rol oynamaktadır.